ثبت سفارش
لوگو رسمی آکا

معافیت تحصیلی خارج از کشور از صفر تا صد

معافیت تحصیلی خارج از کشور

در این مقاله می خوانید:

معافیت تحصیلی خارج از کشور برای ادامه تحصیل

شرایط معافیت تحصیلی برای خارج از کشور

شرایط معافیت تحصیلی برای دانش آموزان مقیم خارج از کشور

شرایط معافیت تحصیلی برای دانشجویان (۲ شرط)

مدارک مورد نیاز برای دریافت معافیت تحصیلی خارج از کشور

مراحل صدور معافیت تحصیلی خارج از کشور

میانگین زمان مطالعه: 9 دقیقه و 12 ثانیه

معافیت تحصیلی خارج از کشور

«معافیت تحصیلی خارج از کشور» برای آن دسته از دانشجویان داخل کشور که قصد ادامه تحصیل (در مقاطع ارشد یا دکترا) در یکی از دانشگاه های خارج از کشور را دارند، امکان پذیر می باشد.

بسیاری از مشمولان خدمت سربازی ممکن است تمایل داشته باشند برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد یا دکتری به خارج از کشور بروند، اما مانعی که برای این دسته از افراد وجود دارد خدمت سربازی می باشد. دریافت «معافیت تحصیلی خارج از کشور»، راه کاری است که برای این دسته از افراد وجود دارد. دریافت معافیت تحصیلی مشمولان خدمت سربازی این امکان را به آن ها می‌دهد تا بتوانند ادامه تحصیلات خود را در خارج از کشور طی کرده و بعد از آن به انجام خدمت سربازی بپردازند. صدور «مجوز معافیت تحصیلی خارج از کشور» دارای شرایطی خاص می باشد و تنها مشمولین واجدین شرایط می‌توانند از این فرصت استفاده نمایند.

در واقع دانش‌آموزان و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور قرار دارند باید طبق قوانین وزارت علوم، نظام وظیفه و وزارت بهداشت اقدام کرده و از شرایط معافیت تحصیلی مشمولان خدمت سربازی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور استفاده نمایند. شرایط هر فرد برای استفاده از این قوانین ممکن است با هم متفاوت باشد و تنها مشمولانی که دارای شرایط معافیت تحصیلی باشند، می توانند موفق به «دریافت مجوز معافیت تحصیلی خارج از کشور» شوند و اقدام به ادامه تحصیل در خارج از کشور نمایند.

در ادامه این مقاله به شرح کامل از «معافیت تحصیلی خارج از کشور»، «شرایط معافیت تحصیلی خارج از کشور» و «مراحل دریافت مجوز معافیت تحصیلی خارج از کشور» خواهیم پرداخت.

شرایط معافیت تحصیلی برای خارج از کشور

«معافیت تحصیلی خارج از کشور» برای دو دسته از مشمولان خدمت سربازی در صورت دارا بودن شرایط لازم قابل دریافت می باشد:

1- دانش آموزان مدارس

2- دانشجویان

شرایط معافیت تحصیلی برای دانش آموزان مقیم خارج از کشور

افرادی که در خارج از کشور هستند و فرزندان آن ها در یکی از مدارس ایرانی در آن کشور یا مدارس مورد قبول وزارت آموزش و پرورش در حال تحصیل هستند، مطابق قوانین نظام وظیفه زمانی که فرزند آنها به سن مشمولیت برای خدمت سربازی می‌رسد باید ظرف مدت 6 ماه به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور مراجعه نمایند. این دسته از دانش آموزان، مشمول شرایط معافیت تحصیلی بوده و می‌توانند تا سن ۲۰ سالگی از این امکان استفاده نمایند و در دبیرستان‌های کشور مربوطه به تحصیل خود ادامه دهند.

شرایط معافیت تحصیلی برای دانشجویان (۲ شرط)

1- شرایط معافیت تحصیلی برای دانشجویان خارج از کشور

در صورتی که فرد مشمول مقیم خارج از کشور باشد و مدارک متوسطه یا دیپلم خود را در مدارس خارج از کشور دریافت کرده باشد، باید حداکثر ظرف مدت یک سال به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوطه مراجعه نماید و مراحل مربوط به معافیت تحصیلی برای دانشجویان و ادامه تحصیل در خارج از کشور را انجام دهد.

2- شرایط معافیت تحصیلی برای دانشجویان داخل کشور

چنان چه فرد مشمول مقیم ایران باشد و مدارک متوسطه یا دیپلم خود را در مدارس ایران دریافت کرده باشد، برای مقطع کارشناسی امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را ندارد.

دانشجویان داخل کشور می‌توانند برای مدارج بالاتر از کارشناسی در خارج از کشور ادامه تحصیل دهند. در این حالت فرد باید حداقل مقطع کارشناسی را در یکی از دانشگاه‌های داخل ایران به تحصیل بپردازد، که در این صورت واجد شرایط معافیت تحصیلی خارج از کشور بوده و می تواند برای ادامه تحصیل (در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر) به خارج از کشور برود.

در ادامه مدارک مورد نیاز و مراحل صدور معافیت تحصیلی خارج از کشور برای دانشجویان داخل کشور (دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور دارند) به تفصیل شرح داده می شود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت معافیت تحصیلی خارج از کشور (در هر مرحله مدارک موردنیاز عنوان شده است)

1) اصل و کپی شناسنامه

2) اصل و کپی کارت ملی

3) اصل و کپی پاسپورت (تمامی صفحات)

4) 3 قطعه عکس پرسنلی 4*3 با کیفیت و تمام رنگی

5) اصل و کپی نامه فراغت از تحصیل یا آخرین مدرک تحصیلی

6) اصل و کپی کارنامه زبان (مدرک زبان خارجه)

7) اصل و کپی برگه سبز نظام وظیفه

8) نامه لغو تعهد مقاطع قبلی (در صورت داشتن تعهد خدمتی) یا کپی دانشنامه مقاطع قبلی

9) نامه پذیرش دانشگاه مقصد (یا نامه اشتغال به تحصیل با مهر و امضای دانشگاه و ذکر زمان شروع و زمان تقریبی پایان تحصیلات)

10) وکالتنامه (در صورتی که بخواهید از طریق شخص دیگری کارتان پیگیری شود)

11) بلیط

ثبت درخواست
موضوعات مورد بحث کاربران