اقدامات لازم برای گرفتن ویزا و پاسپورت | گذرنامه
ویزا چیست؟
📌کلمه انگلیسی “visa” به معنای گواهی یا اجازه رسمی برای ورود به یک کشور می باشد که پس از طی مراحلی توسط سفارت و یا کنسولگری همان کشور برای مسافران خارجی صادر می شود. اگرچه داشتن ویزا لازمه ورد به هر کشوری می باشد اما کافی نیست. عموما دارنده ویزا یکسری محدودیت ها یا شرایط خاص برای ماندن در یک کشور دارد. از جمله اینکه: آیا شخص حق کار و فعالیت در آن کشور دارد؟ چه مدت می تواند در آن کشور بماند؟ تعداد رفت و آمدهای مجاز وی چقدر می باشد؟ و ...
لازم به ذکر است که شرایط گرفتن ویزا برای همه کشورها یکسان نیست و هرکشور براساس شرایط خود مراحل اخذ ویزا را اعلام می کند. کشورهای هستند که در هنگام ورود به آن کشور برای شما ویزا صادر می کنند در برخی از کشورها هم شما باید قبل از ورود به آن کشور ویزا دریافت کرده باشید. در برخی از کشورها شما برای سفرهای گردشگری نیاز به ویزا ندارید اما در بعضی کشورهای دیگر حتما باید ویزا داشته باشید.
عموما ویزا به صورت یک برچسب یا یک مهر بر روی پاسپورت قرار می گیرد.
متاسفانه اکثر کشورها سخت گیری های زیادی برای دادن ویزا به ایرانی ها دارند.
انواع ویزا:
ویزا را می توان از جهات مختلف دسته بندی کرد.
انواع ویزا از نظر نوع سفر به آن کشور:
1-ویزای توریستی: این نوع ویزا کوتاه مدت است ومدن زمان اعتبار ویزای توریستی اصولا براساس شرایط و قوانین هر کشور صادر می شود و اصولا بین 30 تا 60 روز است. ویزای توریستی را می توان به شکل انفرادی و یا گروهی (در قالب تورهای مسافرتی) تهیه نمود.در این نوع ویزا شما تنها مجوز یک بار ورود را دارید.
2-ویزای کاری (تجاری): این نوع ویزا بلند مدت است، عموما ویزا بلند مدت به صورت سالیانه یا شش ماهه نیاز به تمدید دارد. ویزای تجاری همان طور که از اسم آن پیداست برای کار و فعالیت تجاری در کشور مقصد صادر می شود. صدور این نوع ویزا محدودیت هایی دارد از جمله اینکه شما باید نامه اشتغال به کار از جانب کارفرما، ارائه دهید که در آن حقوق و مزایا دریافتی در آن ذکر شود. هم چنین باید مکان های اقامت و محل هایی که در طی سفر خود می روید را اعلام کنید.
3- ویزای کار و تعطیلات: دارنده این نوع ویزا می تواند علاوه بر گردش و تفریح در کشور مقصد به کار و فعالیت تجاری نیز بپردازد.
4- ویزای درمانی: ویزای درمانی از نوع ویزاهای کوتاه مدت است و جهت معالجه در کشور مقصد صادر می شود.
5- ویزای تحصیلی (دانشجویی): ویزای تحصیلی در دسته ویزاهای بلند مدت قرار دارد و به مدت یک سال یا بیشتر امکان تحصیل در کشور مقصد را به دانشجوی متقاضی می دهد. صدور این نوع ویزا مستلزم پذیرش دانشجو در کشور مقصد می باشد. برای اخذ ویزای تحصیلی باید یک نامه تاییدیه از کشور مقصد ضمیمه مدارک متقاضی شود، هم چنین متقاضی باید گذرنامه معتبر داشته باشد و یک نامه از دانشگاه یا موسسه آموزشی محل تحصیل خودارائه دهد که اثبات کند وی یک دانشجوی ایرانی است.
6- ویزای ورزشی: در صورتی که ورزشکاران حرفه ای یا مربیان ورزشی بخواهند برای ادامه فعالیت ورزشی خود به صورت حرفه ای تر به یک کشور مهاجرت کنند می توانند ویزای ورزشی دریافت کنند. هم چنین این ویزا برای افرادی است که بخواهند در دوره های ورزشی یا مسابقات ورزشی شرکت کنند، که در این صورت ویزا به صورت کوتاه مدت برای آن ها صادر می شود.
7- ویزای ملاقات با اقوام: این نوع ویزا به صورت کوتاه مدت است وهمانند ویزای توریستی برای گردش و تفریح و دیدار با اقوام و آشنایان صادر می شود.گرفتن این نوع ویزا به مراتب ساده تر از سایر ویزاها می باشد.
8- ویزای پیوست به خانواده: زمانی که شخصی بخواهد اعضای خانواده خود را به کشور محل اقامت خود بیاورد، یا در صورتی که فرد متاهلی به دلایلی مانند کار، تحصیل و ... قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارد، می تواند برای اعضای خانواده خود (همسر و فرزند) ویزای همراه بگیرد. در این صورت شخص باید یکسری شرایط داشته باشد. از جمله:
• توان مالی برای تامین هزینه های همراهان
• محل اقامت برای زندگی خود و همراهان
• اجازه اقامت
9- ویزای ترانزیت (عبوری): این نوع ویزا به صورت خیلی کوتاه مدت صادر می شود و از سخت گیرانه ترین نوع ویزاها محسوب می شود. همان طور که اسم آن مشخص است شما با داشتن این نوع ویزا می توانید از یک کشور عبور کنید و به کشور سوم برسید.
انواع ویزا از نظر تعداد رفت و آمدهای مجاز به آن کشور
1- ویزای سینگل: در ویزای سینگل یا یک بار ورود، اعتبار ویزا بعد از یک بار ورود و خروج به کشور مقصد به صورت خود به خود از بین می رود حتی اگر مدت زمان اعتبار آن به اتمام نرسیده باشد.
2- ویزای دابل: در ویزای دابل یا دوبار ورود، شما می توانید در مدت زمانی که ویزای شما دارای اعتبار می باشد دوبار به کشور مقصد وارد شوید.
3- ویزای مولتیپل: در ویزای مولتیپل یا چند بار ورود، شما می توانید در مدت زمانی که ویزایتان اعتبار دارد به تعداد نامحدود به کشور مقصد وارد و از آن خارج شوید.
4- ویزای فرودگاهی: در سفرهای خارجی ممکن است گاهی نیاز باشد توسط یک کشور واسط پرواز خود را ادامه دهید و مدت زمان اندکی را در فرودگاه این کشور واسط بمانید. در برخی از کشورها برای این توقف کوتاه مدت و تعویض هواپیما در فرودگاه آن کشور نیزمی بایست ویزا داشته باشید. در این صورت شما نیازمند ویزای ترانزیت فرودگاهی خواهید بود. این ویزا مجوز خارج شدن از هواپیمای مبدا، رفتن به سالن ترانزیت فرودگاه کشور واسط و ورود به هواپیمای کشور مقصد است. لازم به ذکر است شما با داشتن این ویزا اجازه خارج شدن از فرودگاه را ندارید.
ویزای شینگن چیست؟
📌ویزای شینگن ویزایی است که دارنده آن می تواند به چندین کشور اروپایی سفر کند. در واقع 26 کشور اروپایی با امضای پیمان شینگن نیاز به پاسپورت و یکسری محدودیت های مرزی را برای اتباع خود حذف کرده اند. و هر شخص با گرفتن ویزای یکی از این کشورها مجوز رفت وآمد در 25 کشور دیگر را نیز خواهد داشت. از آنجایی که بسیاری از کشورهای مطرح اروپایی در این پیمان حاضر بوده از این رو این نوع ویزا در دنیا ارزش بالایی دارد.
کشورهای عضو پیمان شینگن کدام هستند؟
کشورهای آلمان، اتریش، ایتالیا، اسپانیا، اسلواکی، اسلونی، استونی، ایسلند، بلژیک، پرتغال، جمهوری چک، دانمارک، سوئد، سوئیس، فنلاند، فرانسه، لاتویا، لیتوانی، لوکزامبورگ، لهستان، لیختن اشتاین، مالت، مجارستان، نروژ، هلند و یونان عضو اتحاد شینگن می باشند.
چگونه ویزا بگیرم؟
مدارک لازم جهت دریافت ویزا اروپایی :
مدارک هویتی شامل:
1. اصل کارت ملی
2. ترجمه کارت ملی
3. اصل شناسنامه
4. ترجمه شناسنامه
5. اصل کارت پایان خدمت
6. شش قطعه عکس
7. گذرنامه با امضا که حداقل هفت ماه از تاریخ آن باقی مانده باشد
مدارک مالی شامل:
8. ریز حساب بانکی سه ماه اخیر
9. ترجمه پربنت بانکی یا معدل حساب
مدارک شغلی شامل:
10. گواهی اشتغال و میزان حقوق
11. ترجمه گواهی اشتغال به کار
مدارک ملکی شامل:
12. اصل سند ملکی
13. ترجمه سند ملکی
سایر مدارک موردنیاز شامل:
14. پر کردن فرم مشخصات فردی از جمله محل کار، شغل، محل سکونت، شماره های تماس
15. رضایت نامه محضری برای فرزندان زیر 18سال و خانم های متاهل که تنها مسافرت می کنند
16. نام و آدرس هتل شهر مقصد
17. بیمه نامه مسافرتی
18. بلیط رفت و برگشت
19. آگهی ثبت شرکت
20. گواهی سلامت و آزمایش ایدز
21. ضمانت نامه بانکی بازگشت
22. انگشت نگاری در سفارت
23. تمکن مالی
24. مصاحبه در سفارت
25. دعوت نامه
26. کپی تمام مدارک ذکر شده
مدارک لازم جهت دریافت ویزا سایر کشورها :
1. اصل کارت ملی
2. اصل شناسنامه
3. اصل کارت پایان خدمت
4. شش قطعه عکس
5. گذرنامه با امضا که حداقل هفت ماه از تاریخ آن باقی مانده باشد
6. کپی تمام مدارک ذکر شده
هزینه صدور ویزا چقدر است؟
📌هزینه ویزا مربوط به صدور ویزا در هر کشور نرخی متفاوت دارد و بستگی به نوع ویزا و مدت اقامت دارد.
برای پیگیری امور مربوط به پاسپورت و ویزا روی سرویس انجام امور مربوط به پاسپورت و ویزا کلیک کنید.